Hírlevél

Feliratkozom az alábbi hírlevélre:

Kérjük, feliratkozás után ellenőrizze a levélszemét (spam) mappáját is, előfordulhat, hogy a megerősítő levél oda érkezik.

Támogatóink

      
v h k sze cs p szo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 


Október 17. a szegénység elleni küzdelem világnapja


 A Heves Megyei Civil Információs Centrum konferenciát szervez a Szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából, melyre Önt is szeretettel meghívja. A konferencia időpontja és helyszíne

2016. október 17. (hétfő), 10.00: Megyeháza, Eszterházy-terem.

A konferencia apropójaként kerül átadásra az Egri Norma Alapítvány által önkormányzati segítséggel készíttetett Adománydoboz, mely Eger frekventált belvárosi részén, a Hossó ABC előtt kerül kihelyezésre. Célunk, hogy a jó szándékú emberek, vállalkozók, üzletek és pékségek nem romlandó élelmiszerekkel töltsék fel, melyből a rászoruló emberek részesülhetnek. Kérjük Önöket is, hogy segítsék kezdeményezésünket azzal, hogy feltöltik a dobozt tartós élelmiszerekkel!
A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a következő elérhetőségeken megtehet:

Tel.:+36 36/420-660

E-mail:normaalapitvany@gmail.com.​

 


 Létesítő okirat módosítás


Az egyesületek és az alapítványok 2017. március 15. napját követően csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és a Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek. 

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésekor, vagyis 2014. március 15.-én a nyilvántartásba bejegyzett, illetve bejegyzés alatt álló civil szervezetek a törvény hatálybalépését követő első létesítő okirat módosítással egyidejűleg kötelesek a létesítő okiratuknak mindazon rendelkezését felülvizsgálni és szükség szerint módosítani, amelyek nem felelnek meg a hatályos Ptk. szabályainak.

A civil szervezetek nyilvántartásba vételét és a nyilvántartás vezetését a bíróság, megyénkben az Egri Törvényszék végzi. A megyénkben nyilvántartott civil szervezetek egyharmada helyezkedett az új jogszabály hatálya alá. A változás, vagyis a létesítő okirat módosítására vonatkozó kötelezettség Heves megyében így jelenleg mintegy 3000 civil szervezetet - egyesületet, sportegyesületet, szövetséget, klubot, vadásztársaságot, polgárőrséget, alapítványt - érint. 

Ezek a szervezetek 2017. március 15-ét követően a korábbi jogszabályoknak megfelelő alapszabállyal nem működhetnek jogszerűen.

A határidő lejárta előtti időszak ügydömpingjének elkerülhetősége miatt felhívjuk a civil szervezetek figyelmét az alábbiak szerinti módosítási kötelezettségre és arra, hogy változásbejegyzési kérelmeiket folyamatosan előterjeszthetik az Egri Törvényszéken.

Amennyiben kérdése van a létesítő okirat módosítással kapcsolatban, kérem bizalommal forduljon a Heves megyei CIC munkatársaihoz.

E-mail: normaalapitvany@gmail.com

Telefon: +36 36 420-660


Ments életet!


 

 


Önkéntes és gyakornoki program


A Kárpátok Alapítvány önkéntes és gyakornoki programot hirdet, melybe egri székhellyel rendelkező civil szervezetek jelentkezését várják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Print Friendly, PDF & Email