Hírlevél

Feliratkozom az alábbi hírlevélre:

Kérjük, feliratkozás után ellenőrizze a levélszemét (spam) mappáját is, előfordulhat, hogy a megerősítő levél oda érkezik.

Támogatóink

      
v h k sze cs p szo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 


Nemzetek konyhája


 Szeretettel várunk mindekit 2016.09.23-án 14 órától a Szépasszonyvölgybe, ahol hét nemzet kultúrájával ismerkedhetnek meg. Lesz ételkósolás, fotózkodás népviseletben egész napos játszóház a Fabatka Portával. Érdemes lesz kilátogatni.

Facebook oldalunkon még többet megtudhat a rendezvényről:

Egri Norma Alapítvány Facebook oldal

 

Az Egri Norma Alapítvány által szervezett programok ingyenesen látogathatók.

 


 Létesítő okirat módosítás


 Az egyesületek és az alapítványok 2017. március 15. napját követően csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és a Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek. 

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésekor, vagyis 2014. március 15.-én a nyilvántartásba bejegyzett, illetve bejegyzés alatt álló civil szervezetek a törvény hatálybalépését követő első létesítő okirat módosítással egyidejűleg kötelesek a létesítő okiratuknak mindazon rendelkezését felülvizsgálni és szükség szerint módosítani, amelyek nem felelnek meg a hatályos Ptk. szabályainak.

A civil szervezetek nyilvántartásba vételét és a nyilvántartás vezetését a bíróság, megyénkben az Egri Törvényszék végzi. A megyénkben nyilvántartott civil szervezetek egyharmada helyezkedett az új jogszabály hatálya alá. A változás, vagyis a létesítő okirat módosítására vonatkozó kötelezettség Heves megyében így jelenleg mintegy 3000 civil szervezetet - egyesületet, sportegyesületet, szövetséget, klubot, vadásztársaságot, polgárőrséget, alapítványt - érint. 

Ezek a szervezetek 2017. március 15-ét követően a korábbi jogszabályoknak megfelelő alapszabállyal nem működhetnek jogszerűen.

A határidő lejárta előtti időszak ügydömpingjének elkerülhetősége miatt felhívjuk a civil szervezetek figyelmét az alábbiak szerinti módosítási kötelezettségre és arra, hogy változásbejegyzési kérelmeiket folyamatosan előterjeszthetik az Egri Törvényszéken.

Amennyiben kérdése van a létesítő okirat módosítással kapcsolatban, kérem bizalommal forduljon a Heves megyei CIC munkatársaihoz.

E-mail: normaalapitvany@gmail.com

Telefon: +36 36 420-660

 


„Európa Heves megyében épül” című helyi konferencia


 

Szabó Róbert a Régiók Bizottsága magyar nemzeti delegációjának tagjaként meghívja a Régiók Bizottsága „Európa Heves megyében épül” című helyi konferenciájára 2016. október 4-én a Megyeházán.
Bár még javában zajlik az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszak fejlesztési forrásainak felhasználása, uniós szinten már elkezdődött a párbeszéd a 2020 utáni kohéziós politika jövőjéről.
A konferencia meghívottjai bemutathatják azon megvalósult eredményeiket, megoszthatják tapasztalataikat, illetve jövőbeli fejlesztési elképzeléseiket, amelyekhez projektek megvalósítójaként a EU strukturális fejlesztési forrásokon keresztül jutottak.
Szeretnék a résztvevőknek bemutatni a megyei területi operatív program nyertes projektjeit, valamint tájékoztatni a résztvevőket az ágazati operatív programok aktualitásairól. Továbbá naprakész információkat osztanak meg programokról, pályázati lehetőségekről.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a következő e-mail címen: heves@europedirect.hu.

A programot és a meghívót az alábbi linkeken éri el.

Meghívó
Konferencia programja

 


Új Nemzedék Díj


 Láttál, tapasztaltál valami olyat, ami szerinted előrébb viszi az életünket? Van kedvenc projekted, amely olyat tett az innováció, a fejlesztés területén, mint amit eddig korábban senki? Díjaznád az önkéntességet vagy az együttműködést? Szót se többet, most lehetőséged van rá: az Új Nemzedék Díj pontosan azt a szervezetet és informális csoportot hivatott elismerni, amely ezen három témakör valamelyikében alkotott (véleményed szerint) nagyot. A jelöltek közül egy valaki viheti haza majd az Új Nemzedék Díjat!
A lényeg, hogy te, mint magánszemély jelölhetsz az online felületükön egy projektet, amelyet érdemesnek találsz arra, hogy elnyerje a díjat.

A nyertes projektet megvalósító szervezet, 1.000.000 Ft, azaz egymillió forint értékű kommunikációs támogatást kap, amely a projekt bemutatását, közönséggel való megismertetését szolgálja. A kommunikációs támogatás dokumentumfilm, PR és egyéb marketingtevékenységre fordítható, amelyet az Új Nemzedék Központ biztosít.

Figyelem: a jelölés határideje 2016. szeptember 25. Ne késlekedj tehát - minden részletet elérhetsz Itt!

Forrás: unemzedek.hu


Ingyenes számítógép-használói képzés indul!


Szeptembertől lehetőség nyílik a számítógép-használói alapkompetenciák fejlesztésére az állam által támogatott képzések keretében. A GINOP 6.1.2. „Digitális szakadék csökkentése” elnevezésű projekt várhatóan ugyanolyan nagy érdeklődésre tart majd számot, mint néhány évvel ezelőtt a nyelvtanulást támogató TÁMOP 2.1.2. program. A Langwest Kft. nagy tapasztalattal rendelkezik a felnőtteknek szóló támogatott képzésekben, ezért segítséget kíván nyújtani a programba bekapcsolódni kívánó érdeklődők számára, itt közreadva a legfontosabb információt.

Mi a program célja?

Az elsősorban gazdasági szempontból hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkóztatása, a digitális alapkompetenciáik fejlesztése, annak érdekében, hogy gazdasági versenyképességük növekedjen, munkaerő-piaci esélyeik javuljanak.

Ki vehet részt a programban?

A jelentkezés feltétele egyszerű, az a magánszemély kérheti a támogatást, aki:
• a tankötelezettségi kort (16 év) betöltötte és 65 év alatti,
• kevésbé fejlett régióban, például Észak-Magyarországon lakóhellyel rendelkezik,
• jelenleg nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban,
• párhuzamosan nem vesz részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai képzésben.

Mennyibe kerül a képzés?

A támogatás értéke összesen legfeljebb 70.000 Ft/fő. A jelentkezők önrész nélkül, díjmentesen vehetnek részt a képzés(ek)en.

Mikor indulnak a képzések? Milyen óraszámban?

A képzések megvalósítása 2016. szeptember - 2017. október közötti időszakban várható. Kétszer 35 órás képzést, összesen 70 órás támogatott tanfolyamot lehet majd igénybe venni.

Milyen előzetes ismeret szükséges?

A képzésbe való bekapcsolódáshoz informatikai előismeret nem szükséges.

Hogyan lehet jelentkezni?

A képzésbe bekapcsolódni kívánónak először a www.ginop612.nive.hu oldalon regisztrálni kell a projekt háttérinformatikai rendszerébe (HIR). A jogosultság elbírálását követően a felületen található képzési kínálatból választható ki majd a tanfolyam. Ezen kívül, ha a Langwesttől segítséget szeretne kapni, akkor érdemes a www.langwest.hu honlapon is előzetesen jelentkezni, hogy tájékoztatni tudjuk a projekt részleteiről.
Ha nehezen boldogul a számítógéppel vagy az okostelefonnal, ha néha úgy érzi okosabb, mint Ön, akkor kezdje el most a felzárkózást! Bármilyen kérdése van a támogatott képzéssel kapcsolatban keresse a Langwest Kft. ügyfélszolgálatát, illetve előzetesen jelentkezzen a honlapukon.

Langwest Kft.
3300 Eger, Nagyváradi u. 14/C., Tel./fax: 36/411-910, e-mail: infoeger@langwest.hu
www.langwest.hu

Előzetes jelentkezési lap

GINOP 6.1.2. - Digitális szakadék csökkentése ismeretterjesző

 


UniCredit Non-Profit csomag


 Ezt a vállalkozói számlacsomagot kifejezetten a nonprofit szervezetek pénzügyi igényeinek figyelembe vételével alakították ki, amelynél például az első 3 db elektronikusan indított forint átutalás jutalékmentes.  A kedvező kondíciójú, átfogó szakmai forint számlacsomag idő- és költségtakarékos banki ügyintézést tesz lehetővé.

Mely szervezeteknek szól a Non-Profit számlacsomag?
Alapítványoknak, társadalmi és egyéb szervezeteknek kínálják ezt a vállalati számlacsomagot.

Mit kínál a Non-Profit forint számlacsomag?

    - 1 db forint pénzforgalmi bankszámlát;
    - külön igénylés esetén 1 db Corporate Maestro® nemzetközi bankkártyát kibocsátói díjmentesen;
    - nem kell átutalási jutalékot fizetnie havonta az első 3 db, forintszámláról történő átutalásánál, ha ezeket elektronikusan indítja (bankon belülre vagy más belföldi bankhoz eseti vagy állandó     megbízásként);
    - igénylés esetén Telefonbank szolgáltatást.

A díjkedvezményt, valamint a díj- és jutalékmentességet a visszavonásig tartó akciónk keretében nyújtjuk. Külön feltételek mellett, díj ellenében igénybe veheti a SpectraNet Light Internet Banking szolgáltatást is, amelyek segítségével a világ számos pontjáról kényelmesen és egyszerűen intézheti nonprofit szervezete pénzügyeit.

Ha szeretne többet megtudni a Non-Profit csomagról, akkor kattincson az alábbi linkre:

Non-Profit számlacsomag

Print Friendly, PDF & Email