HIRDETMÉNY A SZIMPÁTIASZAVAZÁS ÉS AZ ELEKTORI VÁLASZTÁS IDŐPONTJAIRÓL ÉS HELYSZÍNÉRŐL

2016. február 25.

A Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet (továbbiakban: NEAr.) 22. § (1)-(2) bekezdése értelmében az elektori gyűlések helyszínei a Kormányablakok, bármely elektor bármely Kormányablakban leadhatja a szavazatát.

A szavazólapon feltüntetésre kerülő személyek kijelölését célzó szavazás (szimpátiaszavazás) időpontja: 2016. március 2., míg a civil delegált tagok megválasztása (választás) időpontja: 2016. március 7.

Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 71. § (4) bekezdésében foglaltak szerint a Nemzeti Együttműködési Alap (továbbiakban: Alap) Tanácsa és kollégiumai civil delegált tagjainak megválasztására az elektori gyűléseket az alábbiak szerint hívom össze.

A NEAr. 22. § (3) bekezdése értelmében elektori gyűlés alatt a Tanács esetében valamennyi; az egyes kollégiumok esetében a megfelelő elektori gyűlésbe (Nemzeti összetartozás, Új nemzedékek jövőjéért, Mobilitás és alkalmazkodás, Közösségi környezet, Társadalmi felelősségvállalás) visszaigazoltan bejelentkezett, megjelent elektort kell érteni.

A szimpátiaszavazás és a választás alkalmával az alábbi linken elérhető összes Kormányablakban, az egyes Kormányablakok nyitvatartási ideje szerint lehet szavazni: WWW.KORMANYABLAK.HU/HU/KORMANYABLAKOK

A NEAr. 22. § (4) bekezdése szerint a visszaigazolt bejelentkezés alapján szavazásra jogosult elektorok személyazonosságuknak Kormányablak munkatársa által történő megállapítását (mandátumigazolás) követően személyesen vesznek részt, a szavazásra jogosult elektor helyettesítésére nincsen lehetőség. A mandátumvizsgálathoz valamennyi elektornak magával kell hoznia arcképes személyazonosító igazolványát (személyi igazolvány, útlevél, kártyaformátumú vezetői engedély), ezek hiányában a mandátumigazolás – az arcképes személyazonosító igazolvány számának rögzítése – nem történhet meg.

Az elektori gyűlések ügyrendjét az Alap internetes honlapján, a WWW.CIVIL.INFO.HU/WEB/NEA/HOME oldalon 2016. február 25. napjáig teszem közzé.

Budapest, 2016. február 25.

Balog Zoltán s.k.

emberi erőforrások minisztere

A HEVES MEGYEI CIC ÉS AZ EGRI TÖRVÉNYSZÉK KÖZÖS TÁJÉKOZTATÓ NAPOT TART

Ha kérdése van a létesítőokirat módosításával kapcsolatban, akkor jöjjön el 2016.03.02-ai tájékoztató napunkra, ahol jelen lesz:

- dr. Nyiri Beáta, az Egri Törvényszék Elnökasszonya,

- dr. Törökné dr. Vincze Csilla, dr. Szűts Veronika és dr. Nagy Ildikó a civil szervezetek ügyeit intéző bírósági titkárok,

valamint a

- Heves Megyei CIC valamennyi munkatársa.

A fenti szakemberek készséggel állnak rendelkezésükre kérdésük megválaszolásában.

Helyszín:

Megyeháza - Eszterházy-terem

Eger, Kossuth L. u.9.

Amennyiben részt szeretne venni a rendezvényen kérem az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezze:

E-mail: normaalapitvany@gmail.com

Telefon: +36 36 420 660

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZATOT HIRDET AZ EGER VÁROSÁBAN MŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet az Eger városban működő civil szervezetek támogatására „Civil Alap szakmai programok megvalósítása 2016” címmel

A támogatásra fordítható pénzkeret: 6.000.000,- Ft

A pályázat célja:

Az Eger város területén működő civil szervezetek közösség érdekében végzett szakmai programjainak, közcélú tevékenységének támogatása, a helyi civil szektor közéleti részvételének segítése.

Támogatás igényelhető:

a szervezet tevékenységi köréhez kapcsolódó szakmai programok (rendezvények, képzések, konferenciák) lebonyolításának költségeire.

Előnyben részesülnek azon szervezetek pályázatai, melyek a helyi értékekre épített, a várost népszerűsítő, helyben megvalósuló, és a hálózati együttműködést célzó programokat valósítanak meg, valamint akik szolgáltatásaikkal segítik más civil szervezetek munkáját.

A pályázaton részt vehet:

az a bíróság által bejegyzett, egri székhellyel rendelkező jogi személyiségű civil szervezet, amelynek nincs köztartozása, illetve az önkormányzat felé fennálló lejárt elszámolási kötelezettsége.

Benyújtási határidő: 2016. március 24.(csütörtök) - a postára adás utolsó napja

Pályázati adatlap és pályázati útmutató letölthető: Egri Civil Kapu internetes portálról, a www.eck.hu, vagy Eger város hivatalos oldaláról, a www.eger.hu.

Információ kérhető:

EMJV Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Iroda; személyesen: Zakarné Tóth Brigitta civil referens (Kossuth Lajos u. 28. I. em. 127.); telefonon: +36 36 521-978, +36 20 996-5050 számokon, illetve a zakarne.brigitta@ph.eger.hu e-mail címen.

HAMAROSAN INDUL A IV. KULTURÁLIS KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAM

A Belügyminisztérium elfogadta a Nemzeti Művelődési Intézet IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Program indítására benyújtott kérelmét, így az országszerte több ezer álláskeresőnek a kultúra és közművelődés területén átmeneti foglalkoztatást nyújtó program várhatóan 2016. márciusban újra elindul.

A Nemzeti Művelődési Intézet által koordinált, a helyi kulturális-közösségi életre élesztőként ható országos foglalkoztatási program egy éven keresztül tartó negyedik üteme az előzőhöz – a február 29-én záruló III. Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz – hasonlóan 6100 fővel valósul meg 2016. márciustól 2017. február végéig.

Az Intézet által előzetesen felmért partnerszervezeti létszámigények meghaladják a rendelkezésre álló 6100 fős létszámkeretet, ezért az előzetes regisztrációk elbírálását és a létszámok meghatározását megkezdtük.

A IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Programmal kapcsolatos információkat itt tudja nyomonkövetni:

CIVIL SZERVEZETEK ORSZÁGOS NÉVJEGYZÉKE "NÉVELLENŐRZÉSI" FUNKCIÓVAL BŐVÜL

A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek bíróságok központi internetes oldalán bárki által, ingyenesen elérhető közhiteles névjegyzéke új „Névellenőrzés” funkcióval bővült.

A civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló 2011. évi CLXXXI. törvény 36. § (1) bekezdése szerint a szervezet elnevezésének meg kel felelnie a névkizárólagosság követelményének, tehát különböznie kell az ország területén hasonló működési körben tevékenykedő, nyilvántartásba vett szervezet nevétől, továbbá a névnek egyediesítésre alkalmasnak kell lennie.

A „Névellenőrzés” funkció használatával ellenőrizhető a szervezetek alapítása előtt az, hogy a szervezet választott neve a névkizárólagosság elvének megfelel-e.

Javasoljuk annak használatát minden nyilvántartásba vételi, illetve - név módosítás esetén - minden változásbejegyzés iránti kérelem bíróságra történő benyújtását megelőzően.

Budapest, 2016. február 8.

forrás: birosag.hu