A konstrukció alapvető célja elsősorban a középfokú végzettséget megszerző hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számának és arányának növelése, továbbá a felsőoktatásba vezető út megerősítése, mely hozzájárul a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséhez, a hátrányos helyzetű tanulók végzettségi szintjének növeléséhez, a felsőfokú, vagy annak megfelelő végzettséggel rendelkezők arányának növeléséhez, valamint az EFOP célkitűzéseinek teljesüléséhez.

Célcsoport:
Hátrányos helyzetű, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók 15 éves kortól4 (gimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola tanulói, valamint kollégiumi jogviszonnyal rendelkező tanulók), valamint a program keretében a célcsoporttal foglalkozó pedagógusok, mentorok, (szükség szerinti) szakemberek, a bevont tanulók szülei.

Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek:
1. Befogadó iskolai környezet kialakítása, hálózati tanulás segítése
2. Tanulmányi eredmény javítása, kiemelten a továbbtanulásban kulcsfontosságú tantárgyak körében (a tanuló egyéni fejlesztési tervében meghatározottak szerinti tantárgyak, az eredmények - legalább negyedévenkénti - felülvizsgálata).
3. Igazolatlan hiányzások számának csökkentése6 a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók körében
4. Közösség- és kapcsolatépítő tevékenységek, valamint tanulási motivációt erősítő tevékenységek támogatása
A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam
A projekt fizikai befejezésére a projekt megkezdését, vagy amennyiben a projekt a támogatási szerződés hatályba lépéséig nem kezdődött meg, a támogatási szerződés hatályba lépését követően maximum 36 hónap áll rendelkezésre.

Támogatást igénylők köre
Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:
A konstrukció keretében a program megvalósítói a 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 7. § (1) szerinti alábbi nevelési-oktatási intézmények fenntartói lehetnek:
1) gimnázium,
2) szakgimnázium,
3) szakközépiskola,
4) kollégium, továbbá
5) az Nkt. 20. § (1) bekezdés szerinti többcélú intézmény közül az alábbiak:
- egységes iskola, vagy összetett iskola,
- közös igazgatású köznevelési intézmény.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja
Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. április 3. napjától 2019. április 3. napig van lehetőség.

Ezen időszak alatt az alábbi értékelési szakaszokban benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:
2017. április 03. – 2017. május 03
2017. május 10. – 2017. július 11.
2017. július 18. – 2017. november 17.
2017. november 24. – 2018. április 24.
2018. május 1. – 2018. október 2.
2018. október 09. – 2019. április 03.

A támogatás mértéke, összege
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 20 000 000 Ft, maximum 30 000 000 Ft.
A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100 %-a.

A programba bevont tanulók számától függően:
15 fő esetén legfeljebb 20 000 000 Ft
16-18 fő esetén legfeljebb 21 600 000 Ft
19-24 fő esetén legfeljebb 25 200 000 Ft
legalább 25 fő bevonásával maximum 30 000 000 Ft

A teljes felhívás itt elérhető.

Forrás:www.palyazat.gov.hu

Határidő: