Hírlevél

Feliratkozom az alábbi hírlevélre:

Kérjük, feliratkozás után ellenőrizze a levélszemét (spam) mappáját is, előfordulhat, hogy a megerősítő levél oda érkezik.

Támogatóink

      
v h k sze cs p szo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 


A Heves Megyei CIC Jogi fórumot tart 2016. november 3-án


 

 

A Heves Megyei Civil Információs Centrum és az Egri Törvényszék Jogi fórumot tart 2016. november 3-án, melynek fő témája a 2017.március 15-i határidővel kapcsolatos változásbejegyzési kötelezettségek. Ha az Önök szervezete még nem feleltette meg létesítő okiratát a Ptk. új rendelkezéseinek, akkor mindenképp érdemes lesz ott lenni.

A fórum ingyenes, de regisztációhoz kötött. Jelentkezésüket az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezhetik.

Telefon:+36 36 420 660

E-mail: normaalapitvany@gmail.com

 


Felavatták Eger első adománydobozát


Az Egri Norma Alapítvány 2016. október 17-én átadta Eger első adománydobozát. A doboz a Katona téren a Hossó ABC előtt található és várja, hogy a jó érzésű emberek tartós élelmiszerrel töltsék meg.
Bárki tehet bele és bárki kivehet belőle, akinek szüksége van rá.

Ezúton kérem Önöket, ha módjukban áll, tegyenek az adománydobozba. Valakinek nagyon sokat fog jelenteni!

 


A Round Table Hungary 3-as asztala az egri civil szervezetek segítségét kéri


Biztos sokan hallottak már a Round Table Hungary egri asztaláról. Az egyesület immáron 13 éve szervezi meg a Maci Akciót ahol adományáért cserébe plüss-macit és emléklapot kapnak az akcióban részt vevők. Tavaly a befolyt összegből az Egri Mentőállomás számára vásároltak újabb nélkülözhetetlen eszközöket.

Most az egri civilek is tehetnek javaslatot szerintük mire gyűjtsön a decemberi akción az egyesület.

Ha van ötletük kérem 2016. október 28-ig küldjék el a normaalapitvany@gmail.com e-mailcímre.

A Round Table Hungary 3-as egri asztala köszöni a segítséget.

 


Létesítő okirat módosítás


Az egyesületek és az alapítványok 2017. március 15. napját követően csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és a Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek. 

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésekor, vagyis 2014. március 15.-én a nyilvántartásba bejegyzett, illetve bejegyzés alatt álló civil szervezetek a törvény hatálybalépését követő első létesítő okirat módosítással egyidejűleg kötelesek a létesítő okiratuknak mindazon rendelkezését felülvizsgálni és szükség szerint módosítani, amelyek nem felelnek meg a hatályos Ptk. szabályainak.

A civil szervezetek nyilvántartásba vételét és a nyilvántartás vezetését a bíróság, megyénkben az Egri Törvényszék végzi. A megyénkben nyilvántartott civil szervezetek egyharmada helyezkedett az új jogszabály hatálya alá. A változás, vagyis a létesítő okirat módosítására vonatkozó kötelezettség Heves megyében így jelenleg mintegy 3000 civil szervezetet - egyesületet, sportegyesületet, szövetséget, klubot, vadásztársaságot, polgárőrséget, alapítványt - érint. 

Ezek a szervezetek 2017. március 15-ét követően a korábbi jogszabályoknak megfelelő alapszabállyal nem működhetnek jogszerűen.

A határidő lejárta előtti időszak ügydömpingjének elkerülhetősége miatt felhívjuk a civil szervezetek figyelmét az alábbiak szerinti módosítási kötelezettségre és arra, hogy változásbejegyzési kérelmeiket folyamatosan előterjeszthetik az Egri Törvényszéken.

Amennyiben kérdése van a létesítő okirat módosítással kapcsolatban, kérem bizalommal forduljon a Heves megyei CIC munkatársaihoz.

E-mail: normaalapitvany@gmail.com

Telefon: +36 36 420-660

 


Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő elköltözik!


 Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő költözése miatt egyes elérhetőségei  hamarosan megváltoznak. Felhívjuk figyelmét, hogy a költözés miatt az EPER rendszer 2016.10.20. (csütörtök) 22:00 órától 2016.10.23. (vasárnap) 12:00 óráig nem lesz elérhető!

 


Kiírták az Erzsépet Program üdülési pályázatait


A Kormány kezdeményezésére létrehozott szociális üdültetési rendszer, az Erzsébet-program ismét kedvezményes üdülési lehetőséget kínál nyugdíjasoknak, fogyatékossággal élőknek és nagycsaládosoknak. A pályázatok nyertesei az üdülési támogatást 2018 év végéig használhatják fel a programmal együttműködő szálláshelyeken, előzetes szállásfoglalást követően. A most megnyílt kiírásokra a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők november 25-ig pályázhatnak a www.erzsebetprogram.hu oldalon, érvényes regisztrációt követően, míg a nagycsaládosok számára december 1-jén nyílik meg a pályázati felület.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ismét megnyitja szociális üdülési pályázatait a nyugdíjasok, a fogyatékossággal élők és a nagycsaládosok előtt. A pályázatokra először a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők jelentkezhetnek, mától egészen november 25-ig. A nagycsaládosok december 1-30. között pályázhatnak majd. Pályázatot benyújtani a korábbi évek gyakorlata szerint kizárólag elektronikusan, a www.erzsebetprogram.hu oldalon lehet, érvényes regisztrációt követően. A pályázatnyertesek a támogatást előzetes szállásfoglalást követően, 2018 év végéig használhatják fel a honlapon felsorolt, az adott pályázathoz hozzárendelt szálláshelyeken.

A pályázatokon való részvétel legfontosabb feltételei ‒ a korábbiakhoz hasonlóan ‒ nyugdíjasok esetében a legalább 60 éves kor és a legfeljebb 111.000.- forintos nyugdíj; a fogyatékossággal élőknél a legalább 18 éves életkor és a jogosultság igazolása; nagycsaládoknál pedig, hogy az egy főre jutó átlagjövedelem ne haladja meg a minimálbér 85%-át. Minden pályázati feltétel részletesen olvasható ITT. INNEN tölthető le a Hozzájáruló nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez elnevezésű dokumentum, amelyet a pályázást megelőző regisztráció során szükséges a pályázói profilba feltölteni. Fontos, hogy azok a pályázók, akik 2016-ban már létrehoztak egyéni profilt, azoknak nem kell újra regisztrálniuk, csak a korábban megadott adataikat szükséges felülvizsgálniuk. A sikeres pályázat feltétele a pályázati hozzájárulás határidőben történő megfizetése is.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 5 évvel ezelőtt egy újragondolt szociális üdülési programot és pályázati rendszert hívott életre családok, nyugdíjasok és fogyatékkal élők pihenésének támogatására. Az Erzsébet-programban 2017 végéig várhatóan meghaladhatja majd összességében az 1 millió főt azok száma, akik a program révén jelentős kedvezménnyel juthattak üdülési, pihenési lehetőséghez. Az Erzsébet-program Európában egyedülálló szociális üdültetési modell, amellyel Magyarország a szociálturizmust tekintve Európában élen jár.

Forrás: www.erzsebetprogram.hu

Print Friendly, PDF & Email