A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Idén a Heves Megyei Civil Információs Centrum, a Heves Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház valamint Eger Megyei Jogú Város össze fogott annak érdekében, hogy a fenti célokat Egerben is hirdessék. A szervezők flashmob keretén belül egy veszélyeshulladék gyűjtő konténert helyeznek ki az Eszterházy térre, amibe elhasznált hagyományos villanykörtét helyezhetnek el a lakosok, cserébe egy ehető körtét kapnak.

Csatlakozzon Ön is a kezdeményezéshez!

Ha még többet szeretne megtudni az eseményről keresse fel a Facebook oldalunkat

Hír aktualitása:
szombat, 2017, március 25