Nevelési módszerek csoportfoglalkozás

„Összefogás a kiegyensúlyozott, boldog családokért” – az EKF Főiskolai Hallgatói Egyesület és az Egri Norma Alapítvány konzorciumában megvalósuló program keretében 2017.06.07-én 16.30-tól csoportfoglalkozást tartunk nevelési módszerek témakörben.

Ha Önt is érdekli a téma, jelentkezzen az alábbi elérhetőségünkön és vegyen részt a foglalkozáson.

E-mail: normaalapitvany@gmail.com

Telefon:+36 36/420-660

Civil szervezeti beszámolók benyújtásának határnapja

A civil szervezet – egyesület, alapítvány, stb. –  az elkészített beszámolóját, valamint közhasznúsági mellékletét köteles minden év május 31. napjáig letétbe helyezni.
A beszámolót, illetve a közhasznúsági mellékletet, az elektronikus eljárásra kötelezett szervezetnek elektronikusan – ügyfélkapun keresztül – egyéb esetben papír alapon – eredetben vagy hitelesített másolatban – kell megküldeni az Országos Bírósági Hivatal (OBH)  részére.
A beszámoló papír alapon beküldhető postán az OBH 1363 Budapest, Pf.:24. postacímre, vagy leadható személyesen is az OBH Országos Nyilvántartási Iroda Ügyfélszolgálati Irodájában, amely Budapesten a Szalay u. 16. szám alatt található.
A beszámolók gyors és hatékony feldolgozása és az ügytorlódás elkerülése érdekében, a beküldésnek csak egyik útját válasszák!
Az Országos Nyilvántartási Iroda ügyfélfogadási ideje, telefonon és személyesen:
Hétfő-Csütörtök: 9.00-16.00 óra
Péntek: 9.00-13.00 óra
Telefon:
+36-1/354-4165
+36-1/354-4115
+36-1/354-4295
Ebben az időszakban a telefonhívások száma megnövekszik. Amennyiben a munkatársak a leterhelt telefonvonalak miatt nem elérhetőek, kérdéseiket a civilinfo@obh.birosag.hu e-mail címre is megküldhetőek, a kérdező minden esetben választ fog kapni.
Az OBH frissítette a már meglévő nyomtatványokat a korábbi évekre vonatkozó beszámolók benyújtásának megkönnyítése érdekében, valamint bővítette a nyomtatványverziókat, hogy ezzel is segítséget nyújtson a civil szervezetek számára.
Az új nyomtatványok a http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-eljaras-soran... oldalon érhetőek el. A problémamentes feldolgozás érdekében, amennyiben a beszámolót postai úton kívánják előterjeszteni, úgy a P jelzésű nyomtatványokat kell kitölteni!

Eger, 2017. május 22.

az Egri Törvényszék Sajtóosztálya

Könyvelési felhívás civil szervezetek számára

A HÉT FALU Szociális Szövetkezet 2013-ban alakult, elsődleges célja a munkaerő-piacon hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatása. Ennek érdekében tevékenységeiket folyamatosan bővítik, 2016-tól elindították könyvelési, pénzügy-adminisztrációs szolgáltatásukat civil szervezetek számára.

Mérlegképes könyvelőjük több éves tapasztalattal rendelkezik Európai Uniós támogatások és hazai pályázati források elszámolása, időközi és záró pénzügyi beszámolások terén, valamint éves közhasznúsági jelentések összeállításában. Továbbá ismeri a civil szférára vonatkozó jogszabályokat, és folyamatosan nyomon követi azt.

A szolgáltatásra vonatkozó árajánlatot itt megtekintheti.

Az alábbi elérhetőségeken további információt kérhet:
mobil : Farkas Gábor 20/4010-631
vezetékes telefon: Farkas Gábor 36/431-008
email: farkasga@freemail.hu

Erste Bank Hungary Zrt. társadalmi szervezeteknek szóló számlacsomgjai

A társadalmi szervezetek részére kialakított számlacsomagot kedvező számlavezetési és a tranzakciós díjak, magas, sávos látra kamat jellemzi, így a társadalmi szervezetek számára a legkedvezőbb választás.

A számlacsomag részei:

0 Ft Vállalati NetBank szolgáltatás,

0 Ft Vállalati TeleBank szolgáltatás,

0 Ft 1 db VISA Electron vagy Vállalati Maestro elektronikus bankkártya, melynek a kibocsátási díját nem számítjuk fel.

Számlavezetési díjkedvezmény feltétele:

Ha az adott hónapban a számla-, és a számláról lekötött betétek állományi összege átlagosan 5 000 000 Ft (öt millió forint) felett van, akkor a számlavezetési díj az adott hónapban 330 Ft. Az átlagos állományi összeg számításakor a Bank a napi záróegyenlegek összegét az adott hónap naptári napjainak számával osztja el. Új számlanyitás esetén az első hónap törtidőszakára is az átlagos állományi összeget a teljes hónap naptári napjaival kalkuláljuk.

Látra szóló kamat: standardnál magasabb, sávos látra szóló kamat
 - 0-2 M Ft-ig 0,0%
 - 2 M Ft felett 1,0%

Ha van olyan szervezet aki sok apró tételt utal, számára a Smart csomag lehet a legkedvezőbb ahol előre lehet tervezni a költségeket és számos kedvezményt nyújtunk a csomagban.
Jellemzői:
Havidíj nincs, csak csomagdíj van ami az ügyfél utalási forgalmától függ, mely sávosan került kialakításra. Ezen felül csak tranzakciós díjat kell megfizetni amit az állam határozott meg kell fizetni a netbankos utalások után, ellenben a banki költség elengedésre került.

Amennyiben érdeklődik valamelyik számlacsomag iránt, keresse fel az Erste Bank Zrt.  munkatársát:

Molnár Renáta
mikrovállalati tanácsadó
Erste Bank Zrt. 3300 Egri Fiók Dobó tér 1.
Tel: 36/511-564.

Családbarát Donornap az Agria Parkban

Az idén is megrendezésre kerül a Családbarát Donornap az Agria Parkban, a Média Eger és az Egri Norma Alapítvány szervezésében. Jöjjön el Ön is és mentsen meg 3 életet.

A programokról később pontosabb felvilágosítást adunk facebook oldalunkon.

Kulturális turisztikai fesztiválok ideiglenes kollégiuma nyílt pályázati felhívása

A Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma a Magyar Turisztikai Ügynökség és az NKA felett rendelkező miniszter együttműködési megállapodása alapján pályázatot hirdet nemzetközi és/vagy országos turisztikai vonzerővel bíró kulturális, gasztronómiai rendezvények kulturális programjainak (programsorozatok/fesztiválok) támogatására.

Pályázati cél: Magyarországon megrendezendő nemzetközi és/vagy országos hatókörű turisztikai vonzerőt jelentő kulturális, gasztronómiai rendezvények kulturális programjainak (programsorozatok/fesztiválok) támogatása.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

A támogatás mértéke:
    - az 5 millió Ft – 10 millió Ft közötti költségvetésű rendezvény esetén a rendezvény összköltségének legfeljebb 70%-a;
    - a 10 millió Ft feletti költségvetésű rendezvény esetén a rendezvény összköltségének legfeljebb 50%-a,  maximum 15 millió Ft.

Forrás:www.nka.hu

MACIARC plakátbajnokság

A magyar civil szervezetek és a kreatív ügynökségek felé ismét külön felhívással fordul az ARC. A szervezők a 17. ARC kiállításon 5-11 plakáthelyet biztosítanak azoknak az alkotásoknak, amelyek a legszellemesebben, legkreatívabban mutatják be valamely civil szervezet tevékenységét, egy-egy projektjét.

Civil Rapid Randi
A minél sikeresebb pályázatokhoz a MagNet Bank szeretne egy egyedülálló lehetőséggel is hozzájárulni: egy rapid randi keretében lehetőséget biztosít civil szervezetek és kreatív ügynökségek, grafikusok számára az ismerkedésre, annak érdekében, hogy fontos társadalmi kérdések minél figyelemfelhívóbban jelenhessenek meg az ARC pályázatán.

Tudnivalók

KIKET VÁRUNK?

Bízunk abban, hogy számos kreatív ügynökség, grafikus vállal közösséget jó civil kezdeményezésekkel, és ajánl fel pro bono segítséget annak érdekében, hogy a nagyközönség előtt megmutasson egy-egy fontos társadalmi ügyet.

A másik oldalon, azokat a civil szervezeteket várjuk, akik szeretnék megmutatni az ARC többszázezer látogatója előtt értékeiket, missziójukat, de a kreatív megvalósulás terén segítségre szorulnak.

MI AZ A KREATÍV RAPID RANDI?
A MagNet Bank szeretne segítséget nyújtani abban is, hogy a lehetséges partnerek egymásra találjanak: 2017. június 19-én, egy rapid randi keretein belül alkalmat adunk az ismerkedésre civilek és kreatívok között. Itt jó ügyek találhatnak olyan kreatív partnerre, aki formába önti és segít megmutatni azokat.

A rapid randin  5-5 perc van az ismerkedésre egy-egy civil és kreatív szakember között, utána a gong jelzésére partnert cserélnek a jelenlévők, hogy további lehetséges együttműködő felet ismerhessenek meg. Miután minden fél bemutatkozott egymásnak, a jelenlévők kiválaszthatják, hogy kivel szeretnének a továbbiakban együttműködni. A részvétel - természetesen - mindkét fél részére ingyenes.

HOGYAN JELENTKEZHETEK A RAPID RANDIRA?

2017. június 11-ig a civilrapidrandi@magnetbank.hu címre küldött e-mailen keresztül várjuk azoknak az ügynökségeknek, grafikusoknak a jelentkezését, akik szívesen tesznek a saját eszköztárukkal a civil szervezetek társadalmi céljaiért.

Ugyanitt várjuk azoknak a civil szervezeteknek a jelentkezését, akik szívesen megmutatnák magukat az ARC nyilvánossága előtt, de nincs kreatív partnerük, lehetőségük annak megfizetésére.

Az esemény jellegéből adódó korlátok miatt a jelentkezés nem jelent garanciát a részvételre. A pályázó civil szervezetek közül a résztvevő kreatív szakemberek választják ki, hogy kikkel szeretnének személyesen is találkozni a randin. A részvételt a MagNet Bank munkatársai e-mailben igazolják vissza a jelentkezők részére a randi időpontját megelőző héten.

HOL ÉS MIKOR LESZ A KREATÍV RAPID RANDI?

Időpont: 2017. június 19. (hétfő) 9.00-13.00 óra
Helyszín: MagNet Bank Zrt., 1062 Budapest, Andrássy út 98.

A változtatás jogát fenntartjuk.

Forrás:www.magnetbank.hu