Mozdulj! Válassz sportot Egerben

Az Agria Parkban több mint 15 sportszervezettel találkozhatsz. Ha még eddig nem tetted, válassz te is egy sportágat, gyere el és próbáld ki miben vagy a legügyesebb! 2017.09.09. 13:00-tól 18:00-ig várunk mindenkit szeretettel.

Böjte Csaba Családtervezés workshop

2017. szeptember 7. (csütörtök) 16:00-tól a Hotel Korona Eger dísztermében (3300 Eger, Tündérpart u. 5.) Csaba testvér előadása családalapítás előtt állóknak, családoknak.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet szeptember 1-ig a www.egrinormaalapitvany.hu weboldalunkon vagy ezen a linken: https://goo.gl/forms/BN68xKM8d0iM0Krf1.

Sok szeretettel várjuk!

Figyelemfelhívás!

Cégkapu regisztráció – kötelező elektronikus ügyintézés 2018. január 1-jétől

2018. január 1-ét követően valamennyi civil szervezet elektronikus ügyintézésre lesz kötelezve.

A Cégkapu az Ügyfélkapuhoz hasonló módon biztosít majd elektronikus szolgáltatásokat a civil szervezeteknek, így a Törvényszékkel folytatott levelezést, a NAV-val kapcsolatos ügyeket, stb. már ezen keresztül tudják folytatni.

Az egyesületeknek, alapítványoknak legkésőbb 2017. december 31-ig regisztrálniuk kell magukat az ún. Cégkapu felületen.

A Cégkapu regisztráció elindításához szükséges, hogy a szervezet képviselője vagy az általa meghatalmazott személy rendelkezzen:

• élő ügyfélkapu hozzáféréssel

A Cégkapu regisztrációs felületen a civil szervezetek „egyéb gazdálkodó szervezetként” tudnak belépni. A belépést követően egy űrlapot szükséges kitölteni (civil szervezet neve, címe, képviseleti adatok és adószám).  Emiatt szükség van arra, hogy a szervezetek a felületen csatolják a nyilvántartási és képviseleti jogot igazoló dokumentumokat:

• bírósági kivonat (nem végzés)
  • aláírási címpéldány ((nem banki aláírási karton)

Nem szükséges 30 napon belüli, akár tavalyi is lehet, ha az hatályos! Mindezeknek az eredeti példányát kell pdf-be beszkennelni! (Fekete-fehér másolat kevés!)
2018. január 1-jétől viszont szankciókra számíthatnak azok, akik nem regisztráltak. Egyrészt, lemaradhatnak saját ügyek intézéséről, másrészt törvényességi felügyeleti eljárást (pénzbírságot, esetleg törlést) vagy hatósági ellenőrzést fognak velük szemben kezdeményezni.

Lehetőség van arra is, hogy ne a szervezet képviselője legyen a Cégkapu kapcsolattartó, hanem pl. a szervezet könyvelője. Ez esetben az erre vonatkozó meghatalmazást is csatolják fel.

A Cégkapu regisztrációs felülete elérhető az alábbi címeken:

További segítséget itt találnak:

Nyílt óra az ARKT-ban!

2017.09.04.-én egy interaktív beszélgetést szervezünk a Heves Megyei CIC jogásza (Dr. Weisz Norbert) és munkatársai, valamint helyi civil szervezetek között.

Elsősorban olyan szervezeteket várunk, akik

• nemrég alakultak, vagy
  • ifjúsági / fiatalokból álló szervezetek vagy
  • akikben kérdések merülnek fel egyesületük vonatkozásában (tagság bővítés, ülések, szavazás, stb.)

A rendezvény helyszíne: ARKT Művészeti Ellátó (Eger, Gárdonyi kert, Gárdonyi Géza u. 28, 3300).

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a www.normaalapitvany@gmail.com e-mail címen megtehet!

Egyesület végelszámolása

Az egyesület megszüntetése nemperes eljárásban kizárólag akkor folytatható le, ha az egyesületnek van legalább 10 tagja. Határozatképes közgyűlésen kell határozni az egyesület végelszámolásáról és ehhez legalább 10 tag együttes jelenléte és döntése szükséges. Amennyiben nincs legalább 10 tag, azaz az elmúlt hat hónapban a tagok száma tartósan 10 fő alá csökkent, akkor az ügyészség peres eljárásban kezdeményezi az egyesület megszűnését.

Az egyesület végelszámolásának folyamata:

1., Közgyűlést kell összehívni, melyen jegyzőkönyvet és jelenléti ívet kell felvenni.

2., A közgyűlésen határozni kell az egyesület jogutód nélküli megszűnéséről és a végelszámolás kezdő időpontjáról is, ami a megszűnésről határozó közgyűlés időpontjától nem lehet korábbi. Ezeknek a jegyzőkönyvben szerepelniük kell.

3., A közgyűlésen határozni kell a végelszámoló személyéről és arról, hogy a feladatot díjazás ellenében végzi avagy sem. Amennyiben díjazás ellenében végzi, erre az összeget el kell különíteni. Ennek is szerepelnie kell a jegyzőkönyvben.

4., Elfogadó nyilatkozatot kell a végelszámolónak hiánytalanul kitöltenie és benyújtania a bírósághoz.

5., Be kell nyújtani a végelszámolás kezdő időpontját megelőző napi beszámolót és mérleget a PK-142 számú nyomtatványon.

6., Be kell jelenteni, hogy az egyesületnek van-e vagyona.

7., A kérelmet a PK-156 számú nyomtatványon kell benyújtani az Egri Törvényszék felé, amelynek a neve „Végelszámolás megindításának nyilvántartásba vétele iránti kérelem”, ehhez csatoljuk a fent említett dokumentumokat. Amennyiben nincsenek az egyesületben 10-en, és nem tudnak határozni az egyesület megszűnéséről, a PK-156 helyett a PK-157 számú nyomtatvánnyal tudják a megszüntetést kezdeményezni.

Amennyiben az Egri Törvényszék közzétette a végelszámolás elrendeléséről szóló végzést, és letelt a 40 nap, a bíróság felhívja az egyesületet, hogy milyen igazolásokat kell benyújtani (Bírósági Végrehajtói Kar igazolása, NAV-igazolás tartozásmentességről, TB-igazolás, valamint NAV-igazolás arról, hogy a szervezet nem foglalkoztat munkavállalót és adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette). Mindezeket a Törlés iránti kérelem című nyomtatvánnyal együtt kell az Egri Törvényszék felé benyújtani.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény 20. § (1) bekezdés g. pontja alapján a hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálására fordítható támogatás elnyerése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.) pályázati felhívást tesz közzé.

KEDVEZMÉNYEZETTEK KÖRE
1. A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás elnyerésére pályázatot nyújthatnak be:
a. a jelen pályázati felhívás megjelenése előtt legalább 12 hónappal korábban Magyarországon nyilvántartásba vett egyesületek, alapítványok (Civil tv. 2. § 6. pont b) és c) bekezdés)
b. magyarországi önkormányzatok (települési és területi),
c. a http://egyhaz.emmi.gov.hu/ címen elérhető listában szereplő, magyarországi bejegyzéssel rendelkező egyházak.

A benyújtási időszak kezdete: 2017. augusztus 28.
A benyújtási időszak vége: 2017. szeptember 28.

AZ IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS MINIMUM ÉS MAXIMUM ÖSSZEGE
1. A támogatási minimum összege: bruttó 500.000 Ft, azaz bruttó Ötszázezer forint.
2. A támogatási maximum összege: bruttó 3.000.000 Ft, azaz bruttó Hárommillió forint.

További információk az alábbi linken: