Te adod?

Kedves Civil Szervezet!

2017. Május 10-én ismét hadjáratot indítunk a fel nem ajánlott személyi jövedelem adó 1+1%-ért. Gyertek el és hívjuk fel minél több ember figyelmét az adó 1+1% felajánlásának fontosságára!

Idén állandó helyszínen várunk titeket 2017.május 10-én 15.00-kor Egerben a Dobó téren.

Csatlakozó civil szervezeteket várunk!

Részletek a facebook oldalon.

SZJA 1% gyűjtésére vonatkozó szabályok

Milyen feltételeknek kell megfelelnie annak a civil szervezetnek, amely részesülni akar az 1 %-ból?

Mit tegyen tehát az a civil szervezet, amely kedvezményezett kíván lenni?

Mit kell tennie a kedvezményezett szervezetnek, mely 1%-ot kapott?

Mit kell tennie a szervezetnek a kapott 1% felhasználása után?

Mit kell tennie a NAV-nak a kedvezményezett szervezettel kapcsolatban?

Mit kell tennie a szervezetnek, ha a jövőben is szeretne 1%-ot gyűjteni?

Ha Önökben is felmerültek ezek a kérdések látogassanak el honlapunkra.

További válaszokat kaphatnak a NAV munkatársával készített interjúban, melyet az alábbi linken tudnak megtekinteni:tveger.hu

Születés Hete

forrás:www.osszhangegyesulet.hu

Szeretnél a civil szervezeteddel részt venni az EFOTT-on?

Idén is megrendezésre kerül az EFOTT fesztivál, melynek 2013 óta a Civil Tér a legmeghatározóbb nappali eseménysorozata. Célunk, hogy a fesztivál keretein belül minél több Civil szervezet bemutatkozhasson, és széles körben ismertté válhasson.
Szeretnénk, ha idén is legalább olyan sikeres lenne ez a program, mint a korábbi években.  Ennek érdekében kiírásra került egy pályázat, melyen keresztül szervezetüknek lehetőségük van részt venni a fesztiválon.
Pályázati felhívás itt megtekinthető

A regisztráció az efott.hu/info honlapon a Civil Tér jelentkezés menüponton keresztül történik. Egy gyors regisztráció után lehetőség nyílik jelentkezni az EFOTT - Civil Tér programjára. Mellékletként megtalálható egy tavalyi beszámoló is, ami alapján pontosabb képet kaphatnak a Civil Tér működéséről a gyakorlatban.
Hogy miért éri meg részt venni civil szervezetként?
Sikeres pályázat esetén biztosítunk a résztvevő szervezetnek minimum 2, maximum 6 db heti bérletet, a megjelenéshez szükséges infrastruktúrát, valamint kedvezményes dolgozói étkezést.
Bővebb információt a pályázatban olvashatnak.

Eger Megyei Jogú Város Foglalkozatási Paktum

Az „Eger Megyei Jogú Város Foglalkozatási Paktum” (TOP 6.8.2-15) elnevezésű projekt konzorciumban valósul meg, melyben a város 22 meghatározó munkaerő-piaci szereplője (helyi önkormányzatok és szervei, Megyei Kormányhivatal, kamarák, 7 helyi kis- és középvállalkozás, 3 képző intézmény, 4 civil szervezet) szerződésben rögzített módon fog össze annak érdekében, hogy:

•    megismerjék a város és térsége foglalkoztatási nehézségeit, a munkanélküliség okait
•    foglalkoztatást elősegítő programokat valósítsanak meg
•    összehangolják a városi szereplők gazdasági és humánerőforrás fejlesztési elképzeléseit, céljait és megoldást keressenek a problémákra

Az Egri TISZK Nonprofit Kft. (Eger, Kertész u. 128.) működteti a Paktumirodát, mely különböző munkaerő-piaci információk nyújtásával, a munka- ill. képzést keresők toborzásával, kompetencia-fejlesztésével, és munkaerő-piaci szolgáltatásokkal látja el a hozzá fordulókat: 4 féle tanácsadást (pályaorientációs-, álláskeresési-, munka-, és pszichológiai tanácsadást), továbbá mentorálást lehet igénybe venni az egri lakóhellyel rendelkező álláskeresőknek.
A városban jelen lévő foglalkoztatási kihívásokat – jellemzően strukturális munkaerő-hiányt – a munkaerő-kereslet és -kínálat oldalának kiegyenlítésével próbálják kezelni.

További információért keresse fel az evkft.hu oldalt.

Az Anyák Háza

Az SCA Hygiene Products Kft. pályázati felhívása egészségügyi intézmények, alapítványok és civil szervezetek részére beteg gyermekek szüleinek méltó elhelyezése céljából.
Az Anyák Háza program 2011-ben jött létre a Bethesda Kórház Alapítvány kezdeményezésében. Első lépésként az Anyák Háza Program a Bethesda Gyermekkórházban működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központban kezelt gyermekek szüleinek elhelyezését kívánta méltóképpen megoldani, hiszen az égéscentrumban sokszor
hónapokig kezelik a gyermekeket, és a családok az ország legtávolabbi részeiből érkeznek.
A pályázat célja tehát, hogy a jelentkező intézmények, alapítványok és/vagy civil szervezetek a saját igényeiknek megfelelő támogatásban részesüljenek, amelyek segítségével közelebb kerülnek ahhoz a célhoz, hogy minden szülő számára megoldott legyen, hogy méltóságban tölthesse az időt gyermeke mellett a kórházban.

Pályázók köre
-Magyarországi, gyermekgyógyítással foglalkozó egészségügyi intézmények
-Közhasznú jogállással rendelkező alapítványok
-Alapítványnak nem minősülő egyéb közhasznú jogállással rendelkező civil szervezetek

A pályázat benyújtásának módja és határideje
-A pályázati lapok és a jelentkezési feltételek letölthetők a www.anyakhaza.hu honlapról.
-A hiánytalanul kitöltött és a pályázó intézmény képviselője által aláírt pályázati lapot és a teljes pályázati dokumentációt elektronikus úton a palyazat@anyakhaza.hu címre kérjük
elküldeni 2017. június 15. 24:00 óráig.

A teljes pályázati kiírás itt megtekinthető.

Pályázat a magyar élelmiszerpiac és gasztronómia népszerűsítésére, a hazai termékek piaci megjelenésének erősítésére

3 kategóriában, 90 millió forintos keretösszegből, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a magyar élelmiszergazdaság termékeit népszerűsítő, agrárágazatunkat bemutató egyesületek, alapítványok és szakmaközi szervezetek.

Rendezvényeik, konferenciáik megrendezéséhez, a megjelenésüket hirdető reklám- és médiafelületek megvásárlásához, technikai költségeikhez éppúgy kaphatnak pályázati támogatást, mint kommunikációs anyagaik elkészítéséhez, az eseményekhez kötődő arculati, grafikai elemek megtervezéséhez, avagy a rendezvényeken feladatot ellátó előadók, tolmácsok díjazásához.

Kizárólag a hazánkban, 2017. szeptember 15-ig megvalósuló és az agráriumhoz kötő rendezvények kapcsán nyújthatóak be pályázatok, de a lebonyolítás teljes költségigényének akár 50 százaléka is elnyerhető a pályázatot meghirdető Agrármarketing Centrumtól.

50 millió forintos költségkeretből 500 ezer és 2 millió forint közötti összeg nyerhető a nagyközönségnek szóló, de kisebb méretű, helyi, regionális rendezvényeken és fesztiválokon a hazai termelők és termékeik promóciójához. 30 millió forintos keretösszegből 2-5 millió forint közötti támogatási összeg szerezhető a nagyközönséget megszólító országos rendezvényeken és vásárokon a hazai termelők és termékeik népszerűsítéséhez; s további 10 millió forintos keretösszegből, tisztán a szakmai közönséget érintő tudástranszferként szervezett konferenciák kivitelezői nyerhetnek 500 ezer és 1 millió forint közötti támogatást szervezési és marketingkommunikációs feladataikhoz.

A pályázatok beküldési határideje egységesen: 2017. május 22. A pályázatok kizárólag postai úton az Agrármarketing Centrum Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság részére, a 1253, Budapest, Pf. 66. címre, avagy  futárszolgálattal az AMC kézbesítési címére, a 1013 Budapest Pauler u. 6. (III. em.) nyújthatóak be, legkésőbb 2017. május 22-ig. Az elszámolások 2017. október 2-ai határideje után (az elszámolás jóváhagyását követő 30 napon belül) fizetik ki a nyerteseknek a számukra megítélt támogatási összeget.

A támogatott marketingfelületeken megjelenési lehetőséget kell biztosítani a nyerteseknek a 2017. évi OMÉK előkészítéseként.

A pályázati kiírás részletesen itt elérhető.

A pályázattal kapcsolatosan a +36 (20) 463-6702-as és a +36 (30) 198-2898-as telefonszámon, valamint a palyazat@amc.hu e-mailen kérhető további tájékoztatás.

Forrás:nonprofit.hu

Nemzedékek értéke – Értékes nemzedékek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet „Nemzedékek értéke – Értékes nemzedékek” címmel.

A pályázat célja
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatni kíván olyan rendezvényeket, programokat, kiállításokat, kreatív akciókat, modell értékű projekteket, amelyek több hónapos programsorozatba ágyazottan, a fiatal korosztályt bevonva, az idősek szabadidős, kulturális programokban való részvételével valósulnak meg, s amelyek révén a különböző nemzedékek együttes értékteremtő tevékenysége érvényesül.

A pályázat célja a kistelepüléseken élő idősek és tőlük távol élő fiatalabb családtagjaik kapcsolattartásának elmélyítése. Olyan idősszervezetek pályázatát várjuk, amelyek egyházi szervezetekkel és/vagy önkormányzatokkal együttműködve kistérségi szinten több település idős lakosait bevonva valósítanának meg a megvalósítási időszakon át tartó programsorozatot az elszármazott családtagok meghívásával, s az idősek és fiatalok aktív részvételével. Cél, hogy az egymástól távol élő családtagok találkozásait elősegítsék, kapcsolatuk erősítését segítsék a közös tevékenységek, programok révén.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. május 29.  23.59 óra

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: 40 000 000 Ft.

A dokumentumok az alábbiakban elérhetők:

Letölthető:

Pályázati felhívás