NAV tájékoztató

A Heves Megyei CIC a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságával közreműködve tájékoztató napot szervez. A találkozó témája a személyi jövedelemadó felejánlásával és fogadásával kapcsolatos tudnivalók. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Időpont:2016.április 25. hétfő 15.00

Helyszín: Eger, Megyeháza - Telekessy-terem

A rendezvény regisztrációhoz kötött.

Tel.:+36 36 420 660

E-mail: normaalapitvany@gmail.com

Adom az Adóm

A Heves Megyei CIC idén is felhívja az állampolgárok figyelmét az adó 1% felajánlásának fontosságára. Gyere el segíts nekünk Te is!

2016. május 5-én 16.00-tól egy HANGOS megmozdulást szervezünk, ahová minél több civil szervezetet és állampolgárt várunk, hogy igazán hangosak legyünk.

A találkozó helyszíne az Egri Norma Alapítvány székhelye (Eger, Deák Ferenc utca 59.)

Hozz magaddal valamilyen eszközt, ami hangot ad ki (dob, síp, furulya, fazék, kereplő, stb.) Légy kreatív!

Évente megközelítőleg 10.000.000.000 forintnyi adó 1% veszik el ahelyett, hogy jótékony célra menne.

Itt az idő, hogy változtassunk ezen! Arra buzdítunk minden céget, közszereplőt, és magánszemélyt, hogy csatlakozzon és segítse munkatársait, környezetét abban, hogy idén ők is felajánlják az egy százalékukat!

Te adod?

Részletek, hamarosan facebook-on...

Útmutató az 1%-os jogosultságról, a gyűjtés feltételeiről és körülményeiről, beszámolásáról

Milyen feltételeknek kell megfelelnie annak a civil szervezetnek, amely részesülni akar az 1 %-ból?

Mit tegyen az a civil szervezet, amely kedvezményezett kíván lenni?

Mire használhatja fel a szervezet a kapott 1%-ot?

Mit kell tennie a szervezetnek, ha a jövőben is szeretne 1%-ot gyűjteni?

Ilyen és hasonló kérdésekre kaphat válaszokat, ha ellátogat honlapunkra.

www.egrinormaalapitvany.hu

Létesítő okirat módosítás

Az egyesületek és az alapítványok 2017. március 15. napját követően csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és a Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésekor, vagyis 2014. március 15.-én a nyilvántartásba bejegyzett, illetve bejegyzés alatt álló civil szervezetek a törvény hatálybalépését követő első létesítő okirat módosítással egyidejűleg kötelesek a létesítő okiratuknak mindazon rendelkezését felülvizsgálni és szükség szerint módosítani, amelyek nem felelnek meg a hatályos Ptk. szabályainak.

A civil szervezetek nyilvántartásba vételét és a nyilvántartás vezetését a bíróság, megyénkben az Egri Törvényszék végzi. A megyénkben nyilvántartott civil szervezetek egyharmada helyezkedett az új jogszabály hatálya alá. A változás, vagyis a létesítő okirat módosítására vonatkozó kötelezettség Heves megyében így jelenleg mintegy 3000 civil szervezetet - egyesületet, sportegyesületet, szövetséget, klubot, vadásztársaságot, polgárőrséget, alapítványt - érint.

Ezek a szervezetek 2017. március 15-ét követően a korábbi jogszabályoknak megfelelő alapszabállyal nem működhetnek jogszerűen.

A határidő lejárta előtti időszak ügydömpingjének elkerülhetősége miatt felhívjuk a civil szervezetek figyelmét az alábbiak szerinti módosítási kötelezettségre és arra, hogy változásbejegyzési kérelmeiket folyamatosan előterjeszthetik az Egri Törvényszéken.

Amennyiben kérdése van a létesítő okirat módosítással kapcsolatban, kérem bizalommal forduljon a Heves megyei CIC munkatársaihoz.

E-mail: normaalapitvany@gmail.com

Telefon: +36 36 420-660