Hírlevél

Feliratkozom az alábbi hírlevélre:

Kérjük, feliratkozás után ellenőrizze a levélszemét (spam) mappáját is, előfordulhat, hogy a megerősítő levél oda érkezik.

Támogatóink

      
v h k sze cs p szo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

 


Civil Információs Centrum címpályázat eredménye


 

 

 

Tisztelt Partnerünk!

Örömmel tájákoztatom, hogy a 2017-2019-es időszakban Heves megyében ismét az Egri Norma Alapítvány viselheti a Civil Információs Centrum címet.

Az elmúl évekhez hasonlóan az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe a Heves megyei szervezetek:

 - Jogi, közhasznúsági tanácsadás
 - Pénzügyi, könyvviteli és adózási tanácsadás
 - Pályázati és forrásteremtési tanácsadás
 - Társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tanácsadás
 - Számítógép-kezelési és informatikai tanácsadás
 - A közigazgatás civil szférát érintő aktualitásaival kapcsolatos képzések szervezése
 - Civil érdekvédelem
 - Magyar-külhoni magyar kapcsolatok fejlesztése a határon túli civil szervezetekkel együttműködve
 - Tájékoztatás és közreműködés a közfoglalkoztatási program(ok) sikeres lebonyolítása érdekében
 - Partnerségi Információs Rendezvények szervezése

Köszönjük megtisztelő bizalmukat és reméljük az elkövetkezendő években is lesz alkalmunk az együttműködésre.

A Heves Megyei CIC csapata.

 


Nonprofit szervezetek vállalkozási tevékenységét megerősítő program


 Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani egy kiváló lehetőséget: társadalmi célú vállalkozásokat/nonprofit szervezetek vállalkozási tevékenységét megerősítő program indul az ERSTE kezdeményezésére, „SEEDS” néven, EU-s társfinanszírozással, az IFUA Nonprofit Partner vezetésével és a SIMPACT segítségével.

A programról minden fontos részlet megtalálható a www.ersteseeds.hu oldalon, de pár dolgot kiemelünk:

     - a jelentkezési lap kitöltésével március 3-ig lehet pályázni (a jelentkezési lapot a seeds@nonprofitpartner.hu címre írt e-mailben tudjátok igényelni);
     - komoly szakmai segítséget kaphattok az üzleti tervezéshez és lehetséges pénzügyi befektetők kereséséhez;
     - a programban résztvevő szervezetek közül a legígéretesebbek és legelkötelezettebbek jelentős vissza nem térítendő pénzügyi támogatásban is részesülhetnek (az erre rendelkezésre álló teljes keret 200 000 EUR);
     - nem csak már működő vállalkozásokat várunk, társadalmi vállalkozási ötlettel is jelentkezhettek;
     - szervezünk a programot bemutató információs alkalmakat is, Budapesten és vidéken egyaránt, melyek helyszínét és időpontját a program honlapján tesszük közzé;
     - a gyakran feltett kérdéseket és válaszokat is gyűjtjük, ezeket is a honlapon találjátok; ezen felül a seeds@nonprofitpartner.hu címen is érdeklődhettek.

A levél továbbküldésével, ill. a Facebook oldal lájkolásával bátran ajánljátok ezt a kiváló lehetőséget másoknak is!

Forrás:www.erstebank.hu

 


Közösségszervezés alapszak indul


 Közösségszervezés alapszak indul a 2017. szeptemberétől az Eszterházy Károly Egyetemen, az Andragógiai és Közművelődési Tanszéken. A szakot ajánljuk, a különböző közösségi programok, rendezvények, a szabadidő-szervezés, illetve a felnőttképzések és a tréningek iránt érdeklőknek.
Néhány tantárgy a teljesség igénye nélkül: Közösségfejlesztés, Közösségi művelődés, Eseményszervezés; Rendezvényszervezés; Kulturális turizmus; Attrakció- és látogatómenedzsment; A felnőttképzések tervezése, szervezése; Felnőttoktatás módszertana – innovatív oktatási módszerek a felnőttképzésben; Pályázatok és projektek; A pályázatírás módszertana, Civil szféra és pályázatok, Marketingkommunikáció és PR eszközök, Nonprofit szervezetek gazdálkodása, Ifjúságszociológia, ifjúságkultúra stb.

Hol lehet elhelyezkedni ezzel a végzettséggel? 
Bármely kultúraközvetítő intézmény, közművelődési intézmény, amely a gyermek, fiatal és felnőtt, azaz a különböző korosztályok számára nyújt szabadidős, közösségi művelődési lehetőségeket, emellett lehetőség nyílik civil szervezeteknél vagy a kulturális szakigazgatásban is elhelyezkedni. Továbbá a humánfejlesztés szakiránnyal a különböző felnőttképzéssel foglalkozó intézményekben, szervezetekben is lehetőség van dolgozni.
A munkaerőpiacon országos hiány van a felsőfokú végzettségű közművelődési szakemberekből, így a frissen végzettek a szakmában jó eséllyel tudnak majd elhelyezkedni.

Forrás:uni-eszterhazy.hu

 


Megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedéséért, esélyeinek növeléséért


 


Házasság hete Egerben


 

 

A házasság hete program részletes leírása itt elérhető.

 


Módosultak a Ptk. egyesületekre vonatkozó szabályai


 

 A civil szervezetek és cégek nyilvántartásával összefüggő eljárások módosításáról és gyorsításáról szóló 2016. évi CLXXIX. törvény 2017. január 1. napjával módosította a Ptk. (Polgári Törvénykönyvról szóló 2013. évi V. törvény) egyesületekre vonatkozó szabályait.

A Ptk. (a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény) 2017. január 1. napjától módosult 11.§-a akként rendelkezik, hogy a szervezetek az első létesítő okiratmódosítással együtt kötelesek a létesítő okiratukat felülvizsgálni és szükség szerint módosítani a Ptk. új szabályainak megfelelően. Az új jogszabály tehát a módosítási kötelezettség tekintetében külön véghatáridőt – az eddigi szabályozással ellentétben – nem fogalmaz meg.

Fontos azonban, hogy azon szervezeteknek, amelyek a korábbi szabályok szerint már a 2014. március 15. napjától hatályos Ptk. alapján működnek (tehát már módosították létesítő okirataikat a törvény rendelkezéseinek megfelelően), nem kell a most 2017. január 1. napjától hatályos Ptk. szabályai okán újra módosítaniuk létesítő okiratukat. Ezen szervezetek esetében is irányadó azonban az a fenti szabály, mely szerint a jövőben első létesítő okirat módosításkor kötelesek azt felülvizsgálni és szükség szerint módosítani a 2017. január 1. napjától hatályos Ptk. új szabályainak megfelelően.

Forrás: birosag.hu

Print Friendly, PDF & Email